Rolls-Royce släpper de absolut första bilderna på sin kommande suv. Det vi ser på bilderna ser dock mest ut som en banracer.

Efter en lång tid av spekulationer kom till slut ett officiellt uttalande från Rolls-Royce i mitten av februari. De ska bygga en suv.
Nu nästan tre veckor senare få vi ta del av de första bilderna på suven som i nuläget går under arbetsnamnet ”Project Cullinan”. Det vi ser på bilderna är dock inte den färdiga bilen utan en så kallad mula som fått en kortad kaross från en Phantom plus en rejäl spoiler på bakluckan.

Mulan är aningen högre än vanliga Phantom och enligt Rolls-Royce är denna tidiga prototyp till för att testa bilens nya hjulupphängning som enligt de själva kommer att erbjuda komfort som en ”flygande matta” vare sig det är på eller bredvid vägen. Samt för att sätta det nya fyrhjulsdriftssystemet på prov.
Enligt Rolls-Royce kommer de att påbörja tester på väg under nästa vecka som kommer att pågå under de kommande månaderna. När vi kan förvänta oss få se den färdiga produkten är i nuläget oklart.

Rolls-Royce suv mula
Rolls-Royce suv mula


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer