Första riktiga bilden på Lotus nya supersportbil

Eldriven, 1 000 hästkrafter, fyrhjulsdrift och första modellen från Lotus på över tio år. Här är den första riktiga bilden på supersportbilen som täcks av i sommar.

I april visade Lotus upp en första bild på sin nya eldrivna supersportbil vid namn Type 130. I ärlighetens namn var det mer av en småflummig illustration än en regelrätt bild av bilen i fråga. Nu visar men dock bilen ”på riktigt” dock bara en lite del av den.

Med bilden får vi även bekräftat att bilen ska tillverkas i 130 exemplar och att redan ”hundratals” intresseanmälningar har gjorts. Bilen täcks av i London den 16 juli och ska byggas i tillverkarens bas i Hethel, Norfolk.

LÄS MER: Det lånar Lotus suv från Volvo

Type 130 blir märkets första modell på över tio år och enligt Lotus själva blir den Storbritanniens första helt eldrivna supersportbil. Leveranserna sa starta under 2020.

Någon mer information ger inte Lotus i dag men vi vet sedan tidigare att bilen är ett kolfiberbygge, har fyrhjulsdrift och en motor med ett effektuttag på 1 000 hästkrafter. Drivlinan har plockats fram tillsammans med Williams Advanced Engineering.

Med bilden ovan släpptes även ett kort filmklipp inför premiären, det ser du nedan.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer