Franska myndigheter friar Opel från misstankar rörande avgasfusk. Tester kan inte bevisa att någon manipulering av dieselmotorer har skett.

Så gott som alla biltillverkare hamnade under luppen efter Volkswagens dieselgateskandal hösten 2015. En av dem var Opel som nu har frikänts från alla misstankar rörande utsläppsfusk av franska DGCCRF (Direction générale de la concurrence, de la consommation et de la répression des fraudes).
Myndigheten slår fast att det inte finns något som bevisar att Opel har manipulerat sina dieselmotorers utsläpp av kväveoxid (NOx).

Testerna utfördes av UTAC (Union Technique de l’Automobile du Motocycle et du Cycle ) och IFP (Institut français du pétrole).

PSA-koncernen, som tidigare denna månad köpte Opel/Vauxhall, kan med andra ord pusta ut även om erkännandet inte rör de övriga märkena Citroën, Peugeot och DS. Koncernen passar dock på att garantera att man aldrig har har använt mjukvaror för att manipulera utsläpp och att inga tester hittills har påvisat detta.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - gratis 2 första månaderna
(därefter 99 kr/mån)
Ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer