Svenske racingföraren Fredrik Blomstedt kraschade våldsamt under lördagens Lamborghini Super Trofeo-lopp på Spa Francorchamps i Belgien. Blomstedt fördes akut till sjukhus, men ska enligt uppgift inte ha några livshotande skador.

Incidenten inträffade med bara fyra varv kvar till mål. Svensken, som låg i ledningen, blev till synes knuffad i sidan och flög handlöst in en av barriärerna – där flera personer i banpersonalen stod.

Loppet rödflaggades och Blomstedt fördes akut till sjukhus, men ska ha varit vid medvetande.

Till Aftonbladet kunde Blomstedts pressansvarige Mattias Persson ge något lugnande besked under lördagskvällen. Blomstedt verkar inte ha ådragit sig några livshotande skador:

– Han har inte några brutna ben. Nu väntar vi på svar gällande eventuella invärtes skador som man inte ser på röntgenbilderna. Vi får se vad det landar i. Men förhoppningsvis så finns det ingen anledning till oro. I nuläget är beskeden positiva, säger Persson till Aftonbladet.
– Men han har naturligtvis ont och är rejält mörbultad både i huvud och kropp.

Även de fyra i banpersonalen som skadades i samband med kraschen ska ha klarat sig undan utan livshotande skador. Det bekräftade arrangören i ett pressmeddelande under gårdagen.

”Samtliga fick omedelbart vård av läkarteamet på plats. En funktionär samt föraren har åkt till sjukhus för uppföljning. Deras skador är inte livshotande”, skrev arrangören på sin webbplats under lördagen och önskade alla inblandade ett snabbt tillfrisknande.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer