Småbil. Det är väl inget att ha, tänker du. Tänk om säger vi – de har blivit så mycket vuxnare och bättre. Vi testar nya Ford Fiesta, Nissan Micra, Suzuki Swift och Volkswagen Polo.

I testet ingår följande bilar:

  • Ford Fiesta Titanium 1,0T EcoBoost 100 hk
  • Nissan Micra IG-T 90 Tekna
  • Suzuki Swift 1,0 T 112 hk Inclusive-paket
  • Volkswagen Polo 1,0 TSI 95 hk

Några kommentarer om bilarna

Ford Focus 2018
Ford Fiesta
Ford har verkligen vridit och vänt på nya Fiesta och det har vi klagat på tidigare, bland annat den förvirrade förarmiljön, är avgjort mycket bättre. Bilen känns vuxen och beter sig som en större bil. Absolut bäst vägegenskaper bland dessa fyra. Hög säkerhetsnivå.

Nissan Micra 2018
Nissan Micra
Nya Nissan Micra känns ljusår mer gedigen än den tidigare, ganska pappiga känsla som förra generationen förmedlade. Snygg, uppkäftig design och bra säkerhet, men varför satsade man inte på en bättre motor? Denna trepip känns ociviliserad jämfört med övriga.

Suzuki Swift 2018
Suzuki Swift
Suzuki Swift ansågs vara bästa köp i det förra testet av småbilar, men då fanns inte Fiesta, Polo eller Micra. Swift står sig dock väldigt bra trots sin ringa storlek. Motor och mildhybridsystem fungerar bra. Det är egentligen bara komforten som inte riktigt hänger med.

Volkswagen Polo 2018
Volkswagen Polo
Alla de andra tre känns som om man verkligen jobbat med dem och förnyat dem. Det kan vi inte säga om Polo som förutom att ha vuxit inte känns som om den tillför något nytt. Försiktigt förändrad. Motorn är en riktig pärla, bäst i klassen. Men vad hände med antisladdsystemet?

Ladda ner testet


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer