Det är inte långt till avtäckningen och Mercedes beslutade sig därför för att i dag synas ordentligt i de snötäckta, norrländska skogarna.

Här ser du dagsfärska spionbilder av det lite ovanligare slaget. Mercedes har, inför premiären på Genèvesalongen nästa månad, redan visat upp fyrdörrars Mercedes-AMG GT Coupé i maskerat utförande, när den körs på väg och när den testas i vindtunnel. Det anser de inte räcka för att höja temperaturen inför världspremiären. Därför gav de sig i dag ut med en testprototyp längs norrländska skogsvägar, och för att verkligen vara säkra på att spionfotografernas kameror skulle riktas mot dem var bilen folierad med eldsflammor. Helt enkelt för att ”elda igång” stämningen än mer.

Mercedes-AMG GT Coupé fyrdörrars

Foto: CarPix

Mercedes Panamera-utmanare. Foto: CarPix

I och med folieringen ser vi mer av bilen, som vi starkt misstänker får ett annat nämn än ”fyrdörrars Mercedes-AMG GT Coupé”, och dess detaljer. Tydligast ser vi att denna femdörrars halvkombi, som faktiskt är en mer korrekt benämning, blir en konkurrent till Porsche Panamera på en helt annan nivå än övriga konkurrenter nämnda tidigare. Formerna är inte identiska, men inte långt ifrån. Nästa steg är en ”kombi” à la Panamera Sport Turismo. Återstår att se om Mercedes går den vägen.

Mercedes-AMG GT Coupé fyrdörrars

Foto: CarPix

Med sig som referensbil hade Mercedes en Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid (syns dock inte på just denna bild). Foto: CarPix

Visa kommentarer
NUVARANDE Fyrdörrars Mercedes-AMG GT Coupé eldar igång stämningen
NÄSTA BMW M3 Cabriolet firar 30 år med specialmodell