Gammal BMW 7-serie bevarad i kapsel till salu

25,5 mil har den rullat, denna BMW 7-serie av generation E38 från 1997. Nu är den till salu efter att ha förvarats och bevarats i en luftkapsel med mekanisk luftcirkulation.

På tyska eBay finns en annons som visar en BMW 740i E38 ståendes i ett garage. Ingen märkvärdigt med det om det inte vore för den uppseendeväckande bilden som visar att bilen omges av en plastbubbla.
Bilen, som står i Polen, uppges vara i nyskick utan några som helst revor, repor, rostproblem eller mekaniska bekymmer. Vi betvivlar inte uppgifterna med tanke på att den endast rullat 25,5 mil och förvarats i en luftkapsel med mekanisk luftcirkulation. Hur länge bilen har bevarats på detta sätt är oklart, däremot är det känt att bilen sedan inregistrering i slutet av september 1997 endast kördes väldigt kort av en dam född 1927. Därefter transporterades den till sin nuvarande plats.

BMW 740i E38 1998 luftkapsel

Foto: eBay

Motorn är inte ens inkörd.

Nu är den till salu, denna V8-försedda lyxbil från BMW av årsmodell 1998. Auktionen på eBay pågår just nu och fram till och med 31 mars. 47 bud har lagts och för tillfället är högsta budet 50 700 euro vilket motsvarar 552 400 kronor. När bilen var ny kostade den i Sverige 617 000 kronor, en summa som den välbevarade BMW:n sannolikt överstiger.

Ta en titt i bildgalleriet nedan för att se skicket som verkar vara utsökt.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer