General Motors kommer att spendera drygt 3,7 miljarder kronor på att uppdatera Corvette-fabriken i Bowling Green, Kentucky.

Total 439 miljoner dollar, motsvarande 3,7 miljarder kronor, beräknar General Motorn att lägga på en uppdatering av fabriken i Bowling Green, Kentucky. Fabriken som har varit plats för Corvette-tillverkningen sedan 1981 kommer att moderniseras och majoriteten av pengarna kommer gå till att bygga en ny lackverkstad som mäter cirka 41 800 kvadratmeter, ungefär halva storleken av nuvarande fabriksbyggnaden.

Byggnationen är planerad att starta under sommaren och det kommer att ta cirka två år innan allt är färdigställt. Förutom att den nya avdelningen ska förbättra slutprodukten planerar GM även att göra fabriken mer miljövänlig.
Troligtvis görs dessa uppgraderingar inför att nästa generation, C8, Corvette ska presenteras, något som ryktas ske halvvägs genom generation C7 livscykel. Den senaste tiden har det även gått rykten om att generation C8 kan komma att få mittmonterad motor.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer