Ett samarbete mellan General Motors och Honda ska resultera i nästa generation bränslecellsbilar. De ska vara billigare och komma redan om tre år.

Honda och General Motors ska ha gemensam teknik i sina framtida bränslecellsbilar. Tillverkningen kommer att ske i General Motors fabrik i Brownstown som i dag producerar batterier, bland annat till modellen Volt.

Hundra personer kommer att anställas vilket snudd på fördubblar antalet anställda i fabriken. Honda och General Motors investerar 85 miljoner dollar (närmare 750 miljoner kronor) i projektet som går under namnet Fuel Cell System Manufacturing LLC.

Samarbetet började redan 2013 men det är först nu man har en serieproduktion i sikte. Runt 2020 ska både General Motors och Honda presentera nästa generations bränslecellsbilar som ska vara enklare att bygga och bli billigare för konsumenterna.

Honda har redan modellen Clarity i produktion men är inte ensamma om att ha en bränslecellsbil i sortimentet. Toyota har numera Mirai och Hyundai sedan tidigare ix35 Fuel Cell.

Undrar du hur bränslecellsteknik fungerar kan du läsa vår förklaring här.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer