GM och Peugeot ska ha transportbil ihop

I samarbetet mellan GM och PSA har det hittills talats mest om utbyte på personbilssidan – framförallt med GM:s Opel-division. Nu kan företagen komma att samarbeta på ett annat sätt – genom att GM ska sälja ommärkta transportbilar i USA.

Vi har hört en hel del om GM:s och PSA-koncernens samarbetsplaner, men hittills har det mestadels handlat om synergier på personbilssidan. Det har pratats om att Opel, Peugeot och Citroën ska dela utvecklingsprojekt framöver, och att GM ska köpa en större aktieandel i PSA.

Nu kan företagen dock vara på väg att samarbeta på ett annat sätt, enligt rapporter från nyhetsbyrån Reuters. Man utvärderar möjligheten för GM att sälja ommärkta transportbilar och bussar från PSA i USA. Det rör sig om de modeller som i dag redan säljs som Peugeot Expert, Peugeot Boxer eller Citroën Jumpy/Jumper och som dessutom, utanför de franska märkena redan finns som Fiat Scudo/Ducato och Toyota ProAce.

Vilket varumärke de skulle kunna säljas som i USA är oklart, men kanske blir det (som på vår illustration ovan) Chevrolet eller GMC.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer