Fiat Chrysler Automobiles vd Sergio Marchionne vill fortfarande få till ett samgående mellan hans bolag och General Motors, trots att han har blivit ratad.

Som vi skrev om för ett par månader sedan vill Sergio Marchionne, vd för Fiat Chrysler Automobiles, stärka företagets positioner och säkra dess framtid på lång sikt. Därför söker han med ljus och lykta efter en stark samarbetspartner och hans val föll på Detroit-konkurrenten GM.
För några veckor sedan skickade han ett brev (elektroniskt, inte på papper) till GM:s vd Mary Barra där han presenterade ett förslag där bolagen ska agera tillsammans i framtiden för att bland annat reducera utvecklingskostnaderna som stiger i takt med att miljö- och säkerhetsfokuset blir allt större.

Men Mary Barra ratade Sergio Marchionnes förslag med uttalandet ”Vi är fast beslutna att hålla oss till vår plan”. Hon anser att GM:s resa de senaste åren, sedan konkursen 2009, pekar kraftigt uppåt och att de har många fina frukter kvar att skörda utan inblandning från andra.

Sergio Marchionne ger sig dock inte, trots att han har fått ett nekande svar tillbaka. Nu uppges han söka efter investerare och andra pusselbitar som ska hjälpa honom att övertala Mary Barra och hennes GM.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer