Goodyear visar upp däck som kan ladda elbilar

Det är inte bara biltillverkare som trängs på bilsalongen i Genève. Även andra företag finns representerade, däribland däcktillverkaren Goodyear som visar upp ett spännande konceptdäck.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Elbilarna kommer på allt bredare front, men det finns en räckviddsfarhåga (och höga inköpspriser) som hindrar den stora massan bilköpare från att välja elektricitet under huven.
Däcktillverkaren Goodyear kan vara någonting på spåren för att kanske inte eliminera farhågan, men åtminstone förminska den.

På årets Genèvesalong ställer de ut ett däck med det kryptiska namnet BHO3. Detta konceptdäck visar upp vad framtiden skulle kunna bjuda på i form av framför allt räckviddsförlängning på elbilar och hybrider.
Materialen i däcket är utformade för att fånga upp den värmeenergi som uppstår när det rullar och ”deformeras” vid normal körning på väg. Värmen omvandlas till elektrisk energi som därefter kan överföras till elbilens batterier.

I dag ses däck mest som miljöbovar på grund av dess rullmotstånd, men med BHO3-däcket från Goodyear, som i dagsläget inte är mer än en framtidsvision, skulle det svarta, runda gummit kunna revolutionera framtidens mobilitet – drygt 5 000 år efter hjulet uppfanns i Mesopotamien.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer