För att få fart på supermiljöbilsförsäljningen föreslår tyska myndigheter införandet av kraftiga förmåner för elbilar, bränslecellsbilar och laddhybrider. De ska bland annat få parkera gratis och köra i bussfiler.

Tack vare kraftiga subventioner har Norge fått fart på elbilsförsäljningen och nu vill Tyskland göra samma sak. Den tyska regeringen föreslår att införa flera förmåner för miljövänliga bilar i hopp om att öka försäljningen. Tyska miljödepartementet föreslår att elbilar, bränslecellsbilar och vissa laddhybrider ska få köra i bussfiler och parkera gratis. På laddhybrider ställs kravet att de inte ska släppa ut mer än 50 gram koldioxid per kilometer eller ha en elektrisk räckvidd på minst 30 kilometer.

Förmånerna föreslås införas redan till våren och anses vara en förutsättning för att få fart på försäljningen av så kallade supermiljöbilar. Den tyska regeringen, med Angela Merkel i spetsen, har satt som mål att det ska säljas minst en miljon elbilar i Tyskland år 2020. I augusti i år fanns drygt 20 000 elbilar i tysk trafik.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer