Fords kampanj ska få handskfacket att bli en säkerhetsdetalj i stället för en papperskorg.


På fem år har trafikolyckor kopplade till mobiltelefonanvändande ökat med 79 procent i Storbritannien enligt en undersökning gjord av landets transportstyrelse. Samtidigt uppger 20 procent av tillfrågade bilförare att de främst använder handskfacket som papperskorg. Det har fått Ford och vägsäkerhetsorganisationen Brake att lansera en kampanj som ska få britter att förvara sina mobiltelefoner i handskfacket när de kör.

Kampanjen går under namnet #MyNewPhoneBox, man ”döper” helt enkelt om handskfacket efter den nya funktionen. Man kan också sätta ett klistermärke på sin bil för att visa att man är delaktig i kampanjen. Märket är även ett bevis på att man deltagit i en kurs som rör mobiltelefonanvändande och trafiksäkerhet i störst allmänhet.

Undersökningen visar också att 39 procent inte vet handskfackets historia och hur det har fått sitt namn: att förvara handskar för att de inte ska fara iväg i fartvinden på den tiden när de flesta bilar saknade tak. Visste du det – och vad har du i ditt handskfack?


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - gratis 2 första månaderna
(därefter 99 kr/mån)
Ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer