Nu är det himmelrike för alla BMW-frälsta och förmodligen också för många andra bilintresserade. Häng med!

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Man behöver inte vara BMW-fantast för att uppskatta vad vi ser i filmen ovan. En tysk reporter från RTL2-bilprogrammet Grip har fått ta sig in i BMW:s alla heligaste – som faktiskt kallas ”Heliga hallarna”. På några tusen kvadratmeter över flera plan står hundratals BMW-bilar från förr och nu. Bilar som är sparade för att berätta BMW:s historia för omvärlden och framtida generationer.

Här finns verkligen allt, från Mr Beans hundkoja och Tom Cruises 650i Cabriolet från Mission Impossible-filmen, till en hel drös specialbilar och koncept. Mest iögonfallande är kanske BMW 7-serie med V16-motor, X5 med Le Mans-vinnarmotorn från 1999 och Z3 med V12-motor. Och så klart alla godbitar som så många ständigt suktar efter, exempelvis konceptbilen BMW Turbo, supersportbilen M1 och läckerbiten 3.0 CSL. De två sistnämnda får reportern dessutom köra.

Det nästan 30 minuter långa filmklippet är på tyska, men även om du inte är en fena på det näst största germanska språket så lär det vara sevärt. Skruva upp ljudet, luta dig bak i fåtöljen och tryck på play.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer