Nu presenterar Bentley sitt backklättrarmonster som ska ta sig upp för Pikes Peak den 24 juni.

I mitten av januari berättade vi för er att Bentley ska deltaga i Pikes Peak International Hill Climb i Colorado. Vi passade då på att bjuda på en exklusiv bild som vi i dag kan avslöja var fejk, och är det fortfarande (det trodde du inte, va?!).
Vad vi då inte kunde bjuda på var den Bentayga som Bentley ställer upp med, för då fanns det varken bilder eller information om bilen. Den var nämligen inte byggd, det är den däremot nu.

För att försöka lägga vantarna på Pikes Peak-rekordet för produktions-suvar kommer Bentley så klart med den vassaste modellversionen, nämligen den med W12-motor på sex liter som ger 608 hästkrafter. Maskinen är orörd men bilen med luftfjädring och aktiva krängningshämmare har genomgått några andra förändringar som håller sig inom för vad som är tillåtet i tävlingen. Bland annat har den fått ett sportavgassystem från Akrapovic, störtbur, brandsläckningssystem och skalstolar. Dessutom har en del av interiören, i enlighet med reglementet, fått flytta på sig. ”En del” i det här fallet handlar om omkring 300 kilo. För uppdraget speciella däck har monterats.

LÄS MER: Vi kör Bentley Bentayga W12

Den som får äran att ratta Bentaygan i ”tävlingen mot molnen”, som Pikes Peak International Hill Climb ofta kallas, är Rhys Millen som inte är en novis när det gäller denna tävling.

Pikes Peak-tävlingen består av en 19,99 kilometer lång bana som via 156 kurvor klättrar upp för 1 440 meter och slutar i en målgång på 4 300 meters höjd.

LÄS MER: Volkswagen kör Pikes Peak – med elbil


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - obegränsad läsning för endast 99 kr/mån

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Tillgång till alla tester i vårt digitala arkiv

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Sänk dina bilkostnader! Bilekonomi och svar på juridiska frågor

Avsluta prenumerationen när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer