Cupra fyller ett år som eget bilmärke och firar detta med att visa upp sin första egenutvecklade modell i konceptform. Här är ett smakprov.

Du kanske fortfarande håller på att vänja dig men det har faktiskt gått ett år sedan Seat presenterade sitt prestandamärke Cupra. Ja, namnet har hängt med sedan länge på de kralligare bilarna från det spanska märket men sedan ett år är det alltså ett fristående märke.

Födelsedagsfirandet sker den 22 februari och det med avtäckandet av märkets första egenutvecklade modell, dock ännu i konceptform. En första bild ser du ovan. Märket representeras i dag av en toppversion av suven Seat Ateca men emblemet finns även på en TCR-bil och helt eldrivna e-racer.

Cupra Ateca och koncept

Foto: Bilden är ett montage.

Cupra Ateca och det nya konceptet i jämförelse.

Konceptet ska peka ut visionen för märkets, både när det kommer till design och teknik. Bilen vi kommer att få se är förmodligen den suv/crossovermodell som vi visat läckta biler på tidigare och som väntas debutera 2020.

Ovan har vi manipulerat bilden som nu släppts och ställt den bredvid Cupra Ateca för jämförelse. Nog skiljer sig formspråken men räkna med att Cupran kommer att bygga på teknik vi känner från Volkswagenkoncernen dit Seat tillhör sedan 1986.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - gratis första månaden
(därefter 99kr/mån)
Ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer