Förra gången var det en Rolls-Royce Wraith. Nu är alpinesset Jon Olsson tillbaka med en ny galen skapelse - en vråltrimmad Mercedes G 500.


Rolls-Royce Wraith, Lamborghini Huracan och Audi RS6 DTM. Jon Olsson har betat av en diger skara drömbilar genom åren. Och nu har han införskaffat ännu en: en Mercedes G500 kallad ”Lord Hans”.

Ska man vara noggrann rör det sig om en Mercedes G 500 4×4², alltså en extra högbyggd Geländewagen med 45 centimeter markfrigång, 30 millimeter bredare spårvidd än originalet och ett vadningsdjup på en meter. ”Den perfekta svampplockarbilen” som vi kallade Mercedes G 500 4×4² när vi provkörde den förra året.

Och i vanlig ordning har Olsson gjort ”Mercan” ännu mer speciell. Bilen är totalt omstylad från topp till tå, med ljusramp, modifierad fjädring, specialdäck, svart camouflage-färgtema och karossinslag i kolfiber. Självklart har den en ”snorkel” från Brabus i samma material också.

Det enda vi frågar oss är var takboxen tagit vägen, men det kanske kommer?

jon_olsson_Mercedes_G500_november_2017_youtube_02

Under huven är inget heller sig likt. Vanligtvis sitter en v8 på 4,0-liter och 422 hästkrafter i Mercedes G 500 4×4². Jon Olsson har emellertid låtit nederländska Absolute Motors trimma motorn till ungefär det dubbla. Absolute Motors räknar med att v8:an numera producerar runt 800 hästkrafter även om den än så länge inte är testad i bänk. Det är för övrigt Absolute Motors som gjort alla modifikationer på bilen.

Och hur var det med namnet ”Lord Hans” – var kommer det ifrån? Jo, det är namnet på Jons äventyrliga brorsa.

Se mer i klippet ovan!


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer