Nästa vecka täcks den av: Skoda Rapids ersättare. Nu släpper Skoda bilder på inredningen som fler Skoda-modeller ska ta del av framöver.

Att Skoda är på gång att lansera en ersättare till Rapid vet vi sedan länge. Först kom konceptet Vision RS, sedan presenterades namnet Scala och på det fick vi se skisser på inredningen.

Trots att bilen ska ha världspremiär nästa vecka i Tel Aviv så hinner man med ett pressmeddelande till som visar inredningen på nytt – men i form av riktiga fotografier.

Egentligen avslöjar inte bilderna något nytt, formen stämmer väldigt bra överens med det vi kunde se på tidigare nämnda skiss. Centralt finns en fristående skärm som mäter 9,2 tum (störst i segmentet enligt Skoda) och under den finns en list att vila handleden på vid användandet.

Skoda Scala inredning

Under denna finns fläktutblås och ytterligare ett snäpp ner manuella vred för luftkonditioneringen. Knappar för start/stop-system, körlägen, parkeringsassistans är placerade framför växelspaken. På den övergripande bilden ser vi att instrumenteringen har digitalt snitt.

Nu är inte bara inredningen intressant för den som suktar efter en bil i golfklassen. Scala är nämligen första Skoda ut med en design som kommer sprida sig i modellutbudet.

Scala blir först ut på en del andra punkter med. Det blir den första Skodan att bygga på Volkswagen-koncernens plattform MQB A0 och första modellen med att ha spärrade bokstäver i form av S K O D A på baken. Det är saker som inte det aktuella pressmeddelandet tar upp, kanske kan vi räkna med ytterligare ett innan premiären den 6 december?


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer