Skodas billiga suv för den kinesiska marknaden gör debut under bilsalongen i Peking. Nu släpper man tre illustrationer men inget namn på bilen som hittills gått under namnet Model Q.

Skodas suv-offensiv, som vi har belyst tidigare här på teknikensvarld.se, började med Kodiaq 2016 men med i planerna fanns fler modeller. Bland annat en suv specifik för den kinesiska marknaden, en bil vi har lyft fram tidigare. Modellen har arbetats fram under namnet Model Q och ska ta sig an rollen som märkets volymsuv i Kina.

Den nya suven ska visas upp under bilsalongen i Peking men redan nu släpper man illustratiuoner på suven som blir Skodas tredje efter Kodiaq och Karoq.

Skoda kinasuv-skiss

Det vi ser på skisserna är inte direkt chockerande. Grundformen lirar väl med de övriga suvarna från Skoda även om vi ser skillnader när det kommer till form på ljuskällorna och ett delvis nytt stuk invändigt med en annorlunda mittkonsol.

Under skalet kommer dock kinasuven skilja sig från sina syskonmodeller mer då den ska baseras på den gamla plattformen PQ och inte MQB som en mängd andra modeller inom Volkswagenkoncernen.

Skoda kinasuv

Modellnmanet lär vi få veta under Pekingsalongen. Ett namn som det redan spekuleras om är Kamiq.

Skoda tog sig an den kinesiska marknaden 2007 och i dag säljs var fjärde Skoda där.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer