”The Raminator” krossade nyligen det gamla hastighetsrekordet och kan nu betitlas världens snabbaste monstertruck.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Att köra i 160 km/h med en vanlig pickup är inga större problem, med hjul från en skördetröska och en vikt på drygt 4,7 ton blir det dock en större utmaning.

”The Raminator” ägs av Hall Bros. Racing och är en av de mest kända monstertruckarna i USA. I vanliga fall kan den ses sladda runt på stora arenor körandes över bilar och hoppa högt i luften. Ett forum där fordonet inte kommer i närheten av den nya rekordhastigheten.

Hall-bröderna har sysslat med monstertruckracing sedan mitten av åttiotalet och teamchefen Tim Hall har utsetts till ”Monstertruck Mechanic of the Year” fem gånger, medan brodern Mark Hall tagit hem ”Driver of the Year” nio gånger. Stor gemensam kompetens med andra ord, något som behövs för att tämja besten.

Med totalvikt på 4 760 kg och hjul höga som en människa som väger 408 kg vardera krävs det en hel del kraft att skicka iväg fordonet till nya rekordhastigheter. Kraft som en överladdad 9,2-liters mittmonterad Hemi-motor på 2 027 hästkrafter står för.

Längs målrakan på Circuit of The Americas lyckades Mark Hall pressa upp ”The Raminator” i 99,1 mph, eller 159,49 km/h, vilket krossar det tidigare rekordet på 96,8 mph. Mark Hall siktade dock på att komma över 100 mph, men är ändå mycket nöjd med slutresultatet.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - gratis 2 första månaderna
(därefter 99 kr/mån)
Ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer