Nu tar Mercedes sportbilsdivision AMG sitt förnuft till fånga och inser att allt inte enbart handlar om hästkrafter. Därför låter de nu meddela att hästkraftskriget är över och att de i stället ska satsa på effektivare motorer och lägre vikt.

”Die pferdestärke Krieg ist vorbei”.
Uttalandet kommer från Volker Mornhinwegs mun. Han är chef för Mercedes AMG-division som är kända för snabba och spänstiga bilar.
Han menar helt enkelt att det hästkraftskrig som pågått de senaste åren är över. Ett krig som framför allt har haft tre inblandade parter – Audi, BMW och Mercedes.

AMG ska i stället nu fokusera på lägre förbrukning och lägre utsläpp för alla framtida modeller. De ska i fortsättningen ägna sig åt tekniker som förbättrar prestandan men som samtidigt prioriterar den ekonomiska och miljöpåverkande biten. Detta ska uppnås genom att minska bilarnas vikt och genom optimering av drivlinorna.
Nästa Mercedes-bil som står på tur för att AMG-förädlas är nya E-klass. E 63 AMG, som debuterar senare i år, ska bli lättare och komma med manuell växellåda med våtlamellskoppling för lägre bränsleförbrukning.

Dessutom ska avdelningen även titta på Mercedes mindre modeller, vilket kanske kan få oss att hoppas på en framtida A- eller B-klass med lite AMG-muskler plockade ur fyrcylindriga motorer. Även dieselmotorer och hybriddrivlinor finns på önskeagendan.

På bilden ovan ser du en SL 65 AMG Black Series.

Läs mer


  Digital prenumeration
  Allt du vill veta om alla bilar
  – gratis första månaden
  Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

  Flest och mest omfattande tester av nya bilar

  Alla nummer av e-tidningen

  Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

  Avsluta prenumeration online när du vill

  Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

  Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
  Visa kommentarer