Hej då, Mercedes SLC. Roadstermodellen började livet som gul SLK och slutar resan i samma kulör. Här är Final Edition – som även finns i andra kulörer om du ryggar tillbaka.

Mercedes SLC började livet som SLK 1996 och den gula lanseringsfärgen var för märket ett nytt och djärvt grepp. Sedan 2016 heter modellen SLC (läs vår provkörning här) för att knyta av till C-klass och fick i samma veva ett utseende som förde den tidigare lite fristående modellen närmare modellpaletten.

Nu är sagan SLK/SLC till ända. Sedan den 22 februari är orderböckerna öppna för SLC Final Edition och bilarna rullar in i bilhallarna i mars med ett från märket väldigt precist rekommenderat pris på från 41 536,95 euro det vill säga 438 829,015 kronor.

Mercedes SLC FInal Edition

Foto: Daimler AG

Väljer du gul bil så kommer detaljerna på karossen i svart.

Final Edition kommer i AMG Line-utförande vilket bland annat innebär 10 millimeter lägre markfrigång, uppdaterade bromsar och maffigare stötfångare och femekrade 18-tumsfälgar.

LÄS MER: Mercedes SLK, från koncept till bil

Invändigt hittar vi nappaklädda sportstolar i färgkombon svart/silver och detaljer i kolfibermönster samt naturligtvis unika broderade logotyper på nackskydden. Emblem på karossen visar även de att det är Final Edition det handlar om.

Mercedes SLC FInal Edition

Foto: Daimler AG

Läder och kolfiber – och unika emblem på stolarna såklart.

Modellen kan fås i versionerna SLC 180, SLC 200, SLC 300 och AMG SLC 43, alltså med ett effektuttag på 156, 184, 245 och 390 hästkrafter.

Gillar du inte den gula kulören på bilderna här finns andra att välja på som vitt, svart, grått och silver. Tänk dig för, färgvalet avgör även om detaljer på bilen är utförda i svart eller krom.

Mercedes SLK

Foto: Daimler AG

Ursprungliga Mercedes SLK i gult. Modern klassiker?

SLK/SLC har sålts i över 710 000 exemplar sedan start och ursprungsmodellen, med internkod R 170, var en av pionjärerna när det kommer till moderna plåtcabrioleter.

Dagens SLC är den tredje generationen i serien. I klippen nedan kan du se utvecklingen av generation två, R 172.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer