20100209-Hejdå Sverige

Hejdå Sverige!

Vi befinner oss i det första av tretton länder. Sverige ligger bakom oss och äventyret har börjat på riktigt!

Nu har vi lämnat Sverige bakom oss och siktar söderut genom Danmark. Gårdagen bestod förutom av transport mellan Stockholm och Växjö även av några sista-minuten-inköp och måste-göra-saker. Vi har lärt oss att det krävs en hel del förberedelser för att ”överge” sitt gamla liv i tre månader. Postadress ska ändras och räkningar betalas.

Nu är i alla fall allt färdigt och efter en stärkande pannkaksfrukost i Växjö hoppade vi in i bilarna och satte av mot Malmö och Öresundsbron. Planen är att vi ska hinna ner till mitten av Tyskland i trakterna kring Kassel innan det är dags för sömn, men vi får se hur det går. Vi har ju trots allt gott om tid. Färjan över Medelhavet lämnar italienska Genua på lördag eftermiddag.

 

Vi har också upptäkt att det här är ett nytt sätt att åka bil. Det krävs en del att inse att resan faktiskt är målet och att vi inte har någon brådska. Vi tuffar på i makliga 80 - 90 km/h, trots det blir vi med jämna mellanrum omkörda av stora långtradare. Men den tidigare jobb-stressen börjar lägga sig och vi känner lugnet, precis som det ska vara. Det heter ju trots allt ”no hurry in africa”. Tur är väl det, vår Toyota Hilux går inte mycket snabbare än 120 km/h, men av komfortskäl vill man helst inte ligga mycket över 90 km/h.

 

Det är väl egentligen ingen av oss fyra som förstår att vi faktiskt är på väg. Vi har förberett och planerat under en så lång tid att man hela tiden har tänkt att avresa ligger så långt fram i tiden. Egentligen tror jag att vi först förstår vad vi gett oss in på när vi rullar av färjan i Tunisien. Det är då äventyret börjar på riktigt.

 

Stort tack till vår lilla, men hängivna, grupp av fans som hejar på oss längs med vägarna!

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!