Brukar du blinka med helljuset för att varna andra trafikanter om att det finns en poliskontroll längre fram? Då får du vara beredd på att det kan kosta dig en slant.

Det var tidigare i veckan som polisen i Skärholmen i Stockholm hade en hastighetskontroll. En förare som nyss hade fastnat i den för fortkörning, och därmed fått en bot, körde vidare och helljusblinkade mot andra bilister för att varna dem för kontrollen. En av de mötande bilarna var en civil polisbil som undrade varför föraren blinkade med helljuset på detta underliga sätt. De stoppade föraren och då kom förklaringen – personen var arg över sin bot och ville varna andra för att undkomma en likadan. Det slutade i stället i ytterligare en bot för att ha använt helljuset på ett felaktigt sätt.

Helljusblink i varnande syfte var förr ganska vanligt, men man ser det mycket mer sällan i dag (kanske i och för sig beror på att man ser poliskontroller mycket mer sällan nu än förr i tiden). Brukar du helljusblinka för att varna andra? Svara gärna i vår poll ovan.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer