Hennesseys monster-Corvette är färdig!

Texas-trimfirman Hennessey, som säger sig ha världens snabbaste bil i sitt stall, har trimmat klart Corvette Stingray generation C7. Nu får vi för första gången se värstingversionen HPE1000, så spärra upp ögonen och skruva upp ljudet!

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Redan 2013 presenterade Hennessey Performance nya Corvette Stingray i trimmat utförande. Inte mindre än fem varianter hade den Texas-baserade firman att erbjuda sina kunder. HPE500, HPE600, HPE700, HPE800 och HPE1000. Siffrorna representerar antalet (amerikanska) hästkrafter, så sistnämnda har med vårt räknesätt 1 014 kusar.

HPE1000 är den som vi fokuserar på här, den mest exklusiva varianten som bara ska byggas i tolv exemplar (HPE800 i 24 exemplar, övriga i 100 exemplar vardera). Trots att det snart är tre år sedan Hennessey HPE1000 Corvette Stingray nämndes är det först nu som den står färdig och vi för första gången får se den i aktion.

Tyvärr har Hennessey inte släppt några prestandasiffror för HPE1000-varianten, men HPE600 gör 0-100 km/h på 3,5 sekunder utan överladdning. Dubbelturbomatade HPE1000 är alltså betydligt snabbare än så.

Hur snabb får vi alltså inte veta, däremot får vi veta hur härligt högljudd den är – så skruva nu upp ljudet, akta öronen och njut.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - gratis 2 första månaderna
(därefter 99 kr/mån)
Ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer