Årets motorist kommer från Ryssland. En grävmaskinist kom till undsättning när trafiken stod helt stilla.

https://youtu.be/Drg1DIAz7fA

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Vi ska alla visa hänsyn till varandra i trafiken. Vi ska vara vänliga och sluta med långfingrar som spretar åt alla håll. Vi ska helt enkelt vara lika duktiga och hjälpsamma som den ryska grävmaskinist vi nu ska få se.

I filmen ovan får vi ta del av en snöslaskig och hal rysk väg, förmodligen full att potthål, och fordon som åt ena körriktning står stilla på grund av en lastbil vars hjul går runt, runt och åter runt utan att förflytta det tunga ekipaget.
Från ingenstans dyker en Caterpillar-grävmaskin upp i motstående körfält. Föraren bakom spakarna ger personbilen bakom lastbilen en liten vink – som genast fattar vinken. Vad gör grävmaskinisten? Ska han platta till personbilen? Nej, han tar skopan och ger lastbilen en liten knuff. Det är allt som behövs för att trafiken ska flyta på igen.

Grävmaskinisten var inte ens drabbad av trafikstoppet (förutom eventuella tittköer, men det är väl ett svenskt beteende?), ändå visade han höjden av trafikvänlighet. Årets motorist utropar vi därmed denna okända ryss till.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer