Tre hjul är bättre än två fötter, verkar Honda resonera när de presenterar sitt framtidskoncept 3-RC. Med hjälp av en utsläppsfri elmotor och tre hjul ska en person kunna susa fram genom storstadens trafik.

Otaliga är de biltillverkare som presenterat vilda framtidskoncept, ofta med två, tre eller inga hjul alls och mycket lite plats för bagage. Nu sluter sig Honda till denna skara. På Genèvesalongen nästa vecka ska de visa sitt senaste koncept 3-RC.

3-RC är enligt Honda en vision av hur ett framtida utsläppsfritt fordon för en person kan komma att se ut. Längst ned i konstruktionen finns drivlinan som är helt elektrisk och tre, inte fyra hjul, får ekipaget att rulla. Den trehjuliga tingesten har mer gemensamt med en motorcykel än med en bil. Föraren i, men ändå på 3-RC. Den lilla glasbubblan som skyddar sittbrunnen är bara där när 3-RC står parkerad. Vid färd sticker förarens överkropp upp men skyddas av en omslutande vindruta. Framför föraren finns ett litet utrymme för bagage. Honda 3-RC må se typisk japansk ut, men det är faktiskt Hondas designcenter i italienska Milano som är ansvarigt för konstruktionen.

I Genève blir det även Europapremiär för den lilla söta konceptbilen EV-N som visades på Tokyosalongen i höstas. EV-N kombinerade retroformer från1960-talets Honda N360 med modern elteknik i form av solceller, en elmotor och lite batterier.

Läs mer


  Digital prenumeration
  Allt du vill veta om alla bilar
  – gratis första månaden
  Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

  Flest och mest omfattande tester av nya bilar

  Alla nummer av e-tidningen

  Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

  Avsluta prenumeration online när du vill

  Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

  Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
  Visa kommentarer