Honda Civic Tourer officiell – fakta och bilder

Går du i planerna på att köpa en ny kombi? Då blev valet plötsligt betydligt svårare. Nya Honda Civic Tourer lockar med gigantiska utrymmen trots små yttermått. Kanske kan kombinationen praktiska lösningar och smart teknik röra om i kombigrytan.

För snart två år sedan presenterades den nionde och nuvarande generationen Honda Civic. Hittills har Honda endast erbjudit de svenska köparna en halvkombikaross med fem dörrar. Tidigare i år visades Civic Tourer Concept upp och nu äntligen är kombimodellen här. Likt konceptbilen ser Civic ut att ha hamnat i sträckbänken. Faktum är att den är identisk med vanliga femdörrars Civic från B-stolpen och framåt. Den är lika hög, bred och har samma hjulbas men där slutar likheterna. Honda har jobbat hårt med att få karossen att se slank ut och den är förlängd med 235 millimeter bakom bakhjulen.

Trots den låga karossprofilen lovar Honda att Civic Tourer hör till de rymligaste i klassen. Bakluckan öppnar högt och ger tillträde till en bred öppning med låg lasttröskel. Bagageutrymmet är på 624 liter. Det är 147 liter mer än vanliga Civic och hela 218 liter mer än Accord Tourer. Under bagagerumsgolvet finns ett utrymme där man kan förvara insynsskyddet när det inte behövs. Med baksätet nedfällt erbjuder Civic Tourer ett 1 688 liter stort bagageutrymme vilket är klassledande. Det slår nya Golf Sportscombi på fingrarna men även Sveriges svenskaste bil, Volvo V70, får se upp. Det stora lastutrymmet är bland annat möjligt tack vare att bränsletanken, precis som hos vanliga Civic, är placerad under framsätena och möjliggör ett lågt bagagerumsgolv. Honda påstår att Civic Tourer till och med är så rymlig att man får plats med två stycken mountainbike-cyklar inne i bilen. Likt Honda Jazz utrustas även Civic Tourer med Hondas ”Magic Seats” som möjliggör att baksätets sittdyna kan lyftas upp. Tyvärr går ryggstödet endast att fälla i 40:60-delning men lastytan blir helt plan.

Under huven finns till en början Hondas nya dieselmotor 1,6 i-DTEC på 120 hästkrafter att tillgå eller 1,8 i-VTEC på 142 om du hellre föredrar bensin. En nyhet för Honda är ADS, adaptiva stötdämpare. Tre inställningar går att välja på, comfort, normal eller dynamic. Detta ska bidra till goda vägegenskaper även vid fullast. Priset för Civic Tourer lär hamna på drygt 10 000 kronor över vanliga Civic. Nya Honda Civic Tourer begår sin debut på bilsalongen i Frankfurt nästan månad och de första bilarna börjar rulla ut tidigt 2014.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer