Honda på gång med mindre NSX – ny S2000?

Patentritningar som visar en mindre sportbil från Honda har läckt ut på nätet. Kan det vara en arvtagare till omtyckta S2000 som lades ned för sex år sedan.

Honda visade – äntligen – upp nya NSX tidigare i år. En supersportbil i ordets rätta bemärkelse, men också en för många ouppnåelig bil. Någon mer ”folksportbil” har Honda inte i dagsläget – om vi är lite taskiga och exkluderar nya Civic Type R.
Tidigare hade man S2000, en modell som hyllades för sin varvvillighet och roliga köregenskaper. Men den lades ned 2009 efter tio år i produktion. Någon ersättare har aldrig kommit, bortsett från en liten återkomst 2012.

Honda patentritning sportbil

Men nu kanske det är på gång. Bilderna vi ser här kommer från USA:s motsvarighet till Patent- och registreringsverket och har av någon anledning halkat ut på världens vida webb. De visar en sportbil med en stor portioner NSX-linjer men i betydligt tajtare format. En S2000-arvtagare helt enkelt, eller? Dock med fast tak, ser det ut som.

Honda patentritning sportbil

Med tanke på utförandet rör det sig troligtvis om en bil med motorn monterad strax framför bakaxeln och eftersom ytterbackspeglarna är minimala (dvs inga speglar utan kameror) rör det sig sannolikt om en konceptbil. Kanske vi får se denna ”nya S2000” på en stor bilsalong framöver.

Honda patentritning sportbil

Honda har faktiskt gett grönt ljus till en form av S2000-efterträdare med mittmotor. Det rapporterade vi om förra sommaren och späder därmed på spekulationerna att dessa bilder mycket väl kan vara efterträdaren.

Honda patentritning sportbil


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer