Hondas Twizy-utmanare på väg – testas i Japan

Honda har visat upp två konceptbilar med likartat koncept som Renaults elbil Twizy. Nu är en tredje på väg – och projektet närmar sig testfasen.

Framgångarna för Renault med den lilla, småtuffa cityelbilen Twizy har inte gått omvärlden obemärkt förbi. En av de tillverkare som redan sen tidigare haft ett likartat projekt är Honda, som redan visat två konceptbilar i samma andra. En första på bilsalongen i Tokyo 2011 och en andra, mer verklighetsnära, i november i fjol.

Och nu är det alltså dags för en tredje konceptbil i serien, som gissningsvis är än närmare en slutgiltig produkt. Hittills har Honda endast släppt en skiss på bilen, som kallas Micro Commuter Prototype β, som antyder hur formgivningen på bilen kan bli. Och visst ligger det ganska nära Renault Twizy?

Precis som hos fransosen kommer Hondas nya citybil att ha plats för två personer. En förare och en passagerare. Möjlighet ska också finnas för att ersätta passagerarsätet med två säten anpassade för barn – Honda räknar nämligen in barnfamiljer i målgruppen för bilen. Inga dimensioner har släppts, men förra konceptbilen mätte endast 2,5 meter i längd och 1,25 meter i bredd.

I höst kommer också fälttester att påbörjas, på Hondas hemmamarknad i Japan, meddelar företaget. När vi kan få se riktiga bilder på bilen återstår att se, men de lär inte vara långt borta.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer