080207-whiplashskada

Hur körs EU-cykeln?

Mikael Stjerna svarar:

Hur körs EU-cykeln?

Vet ni var jag kan hitta lagtexten till EU:s körcykel? Har sökt en del på nätet men inte hittat exakt rätt.

Michael Faxander

Den europeiska körcykeln, New European Driving Cycle (NEDC), har sett likadan ut sedan år 2000, då man införde en kallstart. Den innebär att bilen ska vila minst sex timmar i ett rum som håller en temperatur av 20–30 grader. När bilen startas får den först gå på tomgång i 40 sekunder. Sedan startas stadskörningsdelen UDC, Urban Driving Cycle. Från början var det tänkt att UDC skulle motsvara bilkörning i en stor europeisk stad. UDC-delen består av fyra identiska delcykler. Sammanlagt varar denna del 780 sekunder. Högsta hastighet är 50 km/h. Efter stadskörningen kommer landsvägsprovet, EUDC, Extra Urban Driving Cycle. Denna del består av en körcykel om 400 sekunder som inte upprepas. Maxhastigheten är 120 km/h, vilken bara uppnås vid ett tillfälle. Kritiken mot denna och flera andra körcykler som används i USA och Europa har varit densamma i flera decennier och kan sammafattas i en mening: ”körcyklerna är för snälla”. Förbrukningsvärdena blir därför ibland orealistiskt låga. 

Teknikens Värld har under årens lopp kritiserat en del biltillverkare för att ägna sig åt ”cycle beating”. Det är en av anledningarna till att Teknikens Värld har utvecklat en egen körcykel, tuffare och mer verklighetsnära än NEDC-testet. Se länken nedan för mer information.

Läs mer

EU-körcykeln samt andra internationella cykler

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!