Hyundai i30:s slanka coupésyskon kommer i prestandautförande. Visas i Paris i oktober.

Vi har haft det på känn ett tag men nu är det bekräftat att Hyundai i30 Fastback N, alltså i30 N men med ”femdörrarscoupé”-kaross, visas upp för första gången i Paris i höst.

Vanliga i30 Fastback visades för ungefär ett år sedan, och under sommaren har prototyptesterna av N-versionen varit i full gång. Modellen har bland annat prövat sina vingar på Nürburgrings nordslinga där Hyundai har sitt teknikcenter. ”N”:et i modellbeteckningen står som bekant för just Nürburgring – men också för Namyang-distriktet i Sydkorea där Hyundai har sin forsknings- och utvecklingsbas.

LÄS MER: Provkörning av Hyundai i30 N Performance

Under karossen på i30 Fastback N hittar vi teknikmässigt samma bil som halvkombin i30 N, vilket i motorväg innebär en turbomatad fyrcylindrig 2,0-litersmotor med två effektuttag att välja mellan. ”Standardvarianten” ger 250 hästkrafter – med N Performance-paketet ingår 25 hästar till. Sexstegad manuell låda gäller dock för båda alternativen.

Hyundai i30 fastback n july2018 02 rear

Vad Hyundai i30 Fastback N får för prestanda vet vi inte i dagsläget, men i30 N med Performance-paket gör 0-100 kilometer i timmen på 6,1 sekunder vilket borde ge en hint. Någonstans där bör även i30 Fastback N i samma utförande hamna. Exakta siffror får vi vänta med tills den 4 oktober då årets Paris-salong öppnar.

Huruvida i30 N Fastback kommer till Sverige är dock oklart. ”Vanliga” Fastback säljs som bekant inte här – i Sverige har vi hittills fått nöja oss med halvkombin i30 och kombin i30 Kombi. Men man vet aldrig.

Enligt Hyundai själva har man sålt 3000 i30 N-bilar i Europa bara under första halvåret i år.

LÄS MER: Hyundai utvecklar renodlad N-modell


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - gratis 2 första månaderna
(därefter 99 kr/mån)
Ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer