Hyundai i40 Kombi är Årets Tjänstebil 2012

I tuff konkurrens utsågs Hyundai i40 Kombi till Årets Tjänstebil av Säljarnas Riksförbund. Motiveringen till valet lyfter bland annat fram design och utrymme.

Säljarnas Riksförbund låter varje år säljare provköra och uppleva ett antal tjänstebilar för att de därefter ska utse årets favorit.
Titeln Årets Tjänstebil 2012 tillfaller Hyundai i40 Kombi 1,7 CRDi efter att ha fallit säljarna mer i smaken än övriga konkurrenter i startfältet. Dessa var, alla dieselkombibilar eftersom det stod på årets meny, Ford Mondeo, Toyota Avensis, Volkswagen Passat och Volvo V60.

Motiveringen till valet av i40 Kombi lyder som följer:
Valet av årets tjänstebil inger en modern design som talar direkt till känslorna. Formskönt yttre och innovativ förarmiljö i kombination med frikostiga förvaringsutrymmen och ett stort och funktionellt bagageutrymme.
Ett extra plus för backkamera i backspegeln med en klar och tydlig bild som även visar säkerhetszoner. Dessutom har den valda bilen en behaglig och trygg körkänsla.
Extra innovativt upplevdes eluppvärmd ratt och eluppvärmt baksäte.
Bilen är prisvärd med ett generöst garantipaket som bland annat innefattar fem års nybilsgaranti med fri körsträcka.

– Vi har förstått att vår fina i40 Kombi är mycket omtyckt, men att få en sådan här kvittens är helt fantastiskt, säger Stefan Strand, ansvarig för försäljning till företag på Hyundai Bilar AB, med ett stort leende.

Övriga kriterier för att få vara med i årets startfält var, utöver kombi och diesel, en prislapp i spannet 230 000 och 300 000 kronor samt miljöbilsklassning enligt 2012 års regelverk.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - obegränsad läsning för endast 99 kr/mån

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Tillgång till alla tester i vårt digitala arkiv

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Sänk dina bilkostnader! Bilekonomi och svar på juridiska frågor

Avsluta prenumerationen när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer