Hyundai Kona i hett N-utförande

Hyundais lilla crossover Kona är inte den första bilen som kommer på tal när det pratas prestandabilar, men det kan det bli ändring på. Nya bilder visar att Kona kommer i prestandaorienterat N-utförande med högt effektuttag.

177 hästkrafter. Roligare än så blir det inte i Hyundai Kona i dagsläget. Så mycket ger den största bensinmotorn som Hyundai erbjuder i Kona. Så kommer det inte att vara länge till. Här ser vi en Kona med stora luftintag i fronten, stor vinge på taket, stora bromsar och inte minst två stora avgasutblås.
Alla detaljer avslöjar att det är Kona N som kommer farande. N är den bokstav Hyundai använder på sina prestandamodeller och högste chef för N-avdelningen är tidigare BMW M-chefen Albert Biermann.

Hyundai Kona N 4

Foto: Carpix

Under den knubbiga motorhuven väntas vi få se en fyrcylindrig tvålitersbensinare med 275 hästkrafter som även finns i Veloster N, en bil som inte säljs i Sverige. Det höga effektuttaget gör Kona N till en konkurrent till Volkswagen T-Roc R. Kraften skickas till alla fyra hjul via en åttaväxlad automatlåda.
Lanseringen av Kona N väntas sammanfalla med ett ansiktslyft av vanliga Kona och i samma veva inför Hyundai en N-Lineutrustningsnivå som ger lite sportigare utseende till standard-Kona.

Hyundai Kona N 8

Foto: Carpix


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer