Ny teaserbild och film ger oss mer information om Hyundais nya lilla suv. Nytt ljusarrangemang fram och bak och märkets första head up-display.

Hyundai fortsätter att bygga upp stämningen inför lanseringen av suv-modellen Kona som om ingenting har hänt genom att släppa ännu en teaserbild och en film på bilen. Ni som följer oss här har redan sett Kona i sin helhet då bilder har läckt ut på Hyundais utmanare till bland annat Nissan Juke.

Bilden (se ovan) visar hur som helst ett för märket nytt arrangemang med dubbla strålkastare och mellan dem ska den nu etablerade Cascade-grillen finnas.

Mer intressant är filmen (se nedan) som faktiskt visar en hel del av bilens formspråk som även spås dyka upp på fler Hyundai-modeller framöver. Bland annat ser vi väldigt närgående bilder på baklamporna.

Hyundai Kona head up-display

Filmen visar också, poängterar Hyundai själva, märkets första head up-display som mäter åtta tum och har en ljusstyrka på 10 000 Candela per kvadratmeter vilket ska vara marknadsledande och garantera bra användbarhet även på dagen. Vi kan då påminna Hyundai att denna head up-display inte är deras första eftersom modellen Genesis redan har tekniken.

Hyundai meddelar att Kona kommer att göra debut i sommar utan att ange något datum.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer