I dag har japanska Infiniti släppt en första teaserbild som visar ett elektriskt koncept i suvformat. Premiär i Detroit i januari.

Infiniti ligger lite på efterkälken i jämförelse med sin ägare Nissan. Medan Nissan med modellen Leaf är en av pionjärerna inom elbilsgenren har Infiniti bara visat upp elektricitet i form av konceptbilar. Men det ska bli ändring på det, och först ut blir en elektrisk suv som redan är under utveckling. För att visa upp vad målet är inriktat på ska Infiniti visa upp… ännu en elektrisk konceptbil.

På Detroitsalongen i januari ska vi nämligen få se den suv som vi ser på bild ovan. Den saknar ännu namn och tekniska specifikationer, men vi ser att det handlar om en slank sak som, bortsett från fronten, påminner om ett koncept från Saab.

Bilden visar en nos med slanka strålkastare samt Infiniti-emblem, Infiniti-namn och grillkant som är upplysta.
Stora hjul hör hemma på ett koncept, så även här, och likaså de kamerabaserade sidobackspeglarna. Sistnämnda kan dock hamna i produktion – om USA ändrar i sina lagböcker för att tillåta kameror i stället för spegelglas (frågan är då hur de ska lösa den klassiska frasen ”objects in the mirror are closer than they appear”).

Den 14 januari 2019 vet vi garanterat mer om denna elektriska suv. Då öppnar nämligen bilsalongen i Detroit.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer