Avtalet mellan Honda och Sauber om motorsamarbete har rivits upp. I stället meddelar man nu att man åter satsar på samarbete med Ferrari, i ett flerårigt avtal.

Dealen gällande motorleverans Sauber och Honda emellan gjordes upp mellan Honda Motorsports chef Masashi Yamamoto och dåvarande Sauberchefen Monisha Kaltenborn.

När Kaltenborn försvann ur bilden i juni satte sig parterna i nya möten och har nu kommit överens om att det är bäst att riva upp beslutet på grund av ”olika uppfattningar om framtiden”.

Honda har i sin tur tidigare sagt att de ska ta ett beslut om sin fortsättning i Formel 1 så sent som i oktober. I dag är McLarens deras enda kund och samarbetet knakar i fogarna på grund av uteblivna framgångar, mest beroende på motorn.

I dag meddelar Sauber att man i stället fortsätter med Ferrari-motorer, så som man gjort under totalt 17 år tidigare, med start 1997 (och undantag för åren med BMW-motor). Förhoppningsvis innebär detta att man får motorer som är av senaste snitt, och inte som i år – fjolårsmotorer.

Hur nu Hondas framtid i Formel 1 ser ut är oklar. Rykten gör gällande att McLaren är sugna på att (åter) använda Mercedes-motorer.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer