Har du fallit för nya Jaguar XE och XF men väntar på modellerna med kombikaross? Glöm det, på grund av en allt snävare kombimarknad säger Jaguar att kombibilar inte längre är deras melodi.

Jaguar har ingen lång historia med kombibilar, faktiskt har de bara gjort två herrgårdsvagnar genom tiderna – X-Type Estate och XF Sportbrake. Någon förlängning av märkets era inom genren kombibilar lär vi inte få se, det fastställer designchef Ian Callum. Anledningen är att den europeiska marknaden för kombibilar blir allt mindre och att kombibilar inte säljer bra utanför de europeiska gränserna.

Jaguar XE AWD 2016/2017

Ingen kombiversion av XE…

– Kombimarknaden krymper kraftigt. Det gör mig väldigt ledsen men det är en mycket svår marknad att rättfärdiga. Världens största kombimarknad är Tyskland, och vad gör tyskarna? De köper tyska bilar, sa han nyligen under ett event och syftade på hur svårt det är att rubba de etablerade märkena på området.

Jaguar XF 2016

… och ingen kombiversion av nya XF.

Nya Jaguar XE, som är en form av efterträdare till X-Type, och nya XF-generationen kommer med andra ord enbart säljas som sedanmodeller.
Jaguar satsar i stället på suvar, en biltyp som säljer över hela världen. Nyligen lanserade man F-Pace och i framtiden kan en mindre ”E-Pace” vara aktuell.

– Vi kommer att göra saker som överraskar, men det kommer inte att vara några kombibilar, säger Ian Callum.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer