Marcus Ericsson var snubblande nära att bli åtta i dagens Asia GP2-lopp i Abu Dhabi. Det hade inneburit pole position i morgondagens Sprint race. Men…

Svensken startade på nittonde startruta efter ett dåligt kval där dels hans fly-by-wire system för gasen inte fungerade, dels blev han utskickad av teamet på banan då den var som halast.
I tävlingen avancerade han snabbt till tolfte plats men det berodde till största del på att många förare åkte av efter incidenter på den av inblåst sand halkiga banan.
I samband med det obligatoriska däcksbytet avancerade Marcus till nionde plats och när Giedo Van der Garde kraschade gick han upp till åttonde.
Innan dess hade dock Marcus varit av banan två gånger och det syntes tydligt hur hans bil understyrde och inte ville ta riktning i kurvorna.
Med fyra varv kvar hade Marcus backspeglarna fulla av Michael Herck och när denne gjorde ett omkörningsförsök krokade de ihop och det var slutåkt för Marcus. Han klassades som sjuttonde man och startar från den platsen i morgon. Ingen bra position i ett kort Sprintrace.

Resultat:
1) Oliver Turvey, England, 1,04,55 tim.
2) Davide Valsecchi, Italien, +0,618 sek.
3) Jules Bianchi, Frankrike, +7,372 sek
…17) Marcus Ericsson, Sverige.
 

Läs mer


  Digital prenumeration
  Allt du vill veta om alla bilar
  – gratis första månaden
  Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

  Flest och mest omfattande tester av nya bilar

  Alla nummer av e-tidningen

  Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

  Avsluta prenumeration online när du vill

  Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

  Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
  Visa kommentarer