Ingen serietillverkning i Trollhättan

Rykten om att Nevs ska serietillverka 9-3 EV i Trollhättan från och med nästa år tillbakavisas av företagets kommunikationschef Fredrik Fryklund.

Nevs vd Kai Johan Jiang sade i en intervju med Bloomberg att företaget letar efter fler fabriker i Kina och Turkiet och att tillverkningen även ska komma igång i Trollhättan under det andra kvartalet nästa år. Vissa medier har tolkat detta som att det kommer att serietillverkas kompletta 9-3 EV-bilar i Trollhättan igen. Kommunikationschefen Fredrik Fryklund tillbakavisar detta i en intervju med tidningen TTela.

– Det stämmer att det kommer att bli tillverkning i fabriken i Trollhättan 2018. Men det är inte serietillverkning av kompletta 9-3-bilar, som kan man tro efter att ha tagit del av uppgifterna i Bloomberg. Det handlar i första hand om tillverkning av underreden för 9-3, som sedan transporteras till fabriken i Tianjin i Kina för sammansättning, säger Fryklund till TTela.

Trots att det inte kommer att ske någon serietillverkning av kompletta bilar så innebär tillverkningen av bland annat underreden att sysselsättningen i Trollhättan kommer att öka. Han säger även till TTela att det kommer att tillverkas prototypbilar i Trollhättan som kommer att användas för tester och utveckling.

Tidigare i veckan rullade första Nevs 9-3 EV, tillverkad i märkets nya fabrik i Tianjin i Kina av produktionsbandet, läs mer här.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer