Ingick leasingavtal för 10 miljoner – används knappt

Poliskåren i Los Angeles ingick ett leasingavtal med BMW där de skulle förses med 100 bilar av modellen i3 om året i tre år. Nu visar en granskning av CBS att dessa knappt används sällan och av icke arbetsrelaterade syften.

När polisen i Los Angeles, USA, valde att förse kåren med ett miljövänligare transportalternativ var det BMW som vann upphandlingen under 2016. Polisen skulle förses med 100 i3 om året i tre års tid till en kostnad på 10,3 miljoner dollar, vilket motsvarar ungefär 83,5 miljoner kronor i dagens växelkurs.

Syftet med elbilarna var inte att de skulle användas som vanliga utryckningsfordon utan enbart för administrativa polisiära ändamål. Nu visar en granskning från CBS att så inte är fallet. Med hjälp av dolda kameror visar undersökningen att bilarna bland annat används för att köpa hämtmat eller andra privata ärenden som att åka till en nagelsalong.

Dessutom så visar CBS att väldigt många av bilarna inte har använts så flitigt och flera av dem har väldigt få mil på mätaren.

Se nyhetsinslaget i videon nedan.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - obegränsad läsning för endast 99 kr/mån

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Tillgång till alla tester i vårt digitala arkiv

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Sänk dina bilkostnader! Bilekonomi och svar på juridiska frågor

Avsluta prenumerationen när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer