Det är viktigt att avlägsna snö och is från sitt fordon under vintern. Annars kan det gå riktigt illa, både för dig och dina medtrafikanter.


Med denna film vill vi, så här i vintertider, passa på att påminna om vikten av att alltid rengöra sitt fordon från snö och is innan avfärd. Dels för att eventuell snö på taket inte ska hamna på vindrutan och skymma din sikt när du bromsar, men även för att bespara dina medtrafikanter en obehaglig och farlig överraskning i form av flygande snö och is.

I filmen ovan ser vi en man och hans fru, som i slutet av november var med om en obehaglig upplevelse när de körde på motorvägen i Kanada. När de är på väg att passera en lastbil, som precis kört på motorvägen, så blåser snö av från lastbilen. Men det är inte bara snö, ska det visa sig. För vad som ser ut som en större bit snö faller rakt ner från lastbilens tak och träffar mitt i bilens vindruta – och krossar den helt och hållet. De båda personerna i bilen ska ha klarat sig oskadda, trots att frun i passagerarsätet täcktes av glassplitter. Det kunde ha gått betydligt mycket värre…


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - gratis 2 första månaderna
(därefter 99 kr/mån)
Ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer