Medan många andra satsar på elektricitet satsar Italdesign på en 5,2 liter stor V10-maskin som placerats i deras supersportbil som har världspremiär i Genève om lite drygt ett par veckor.

Vi har redan sett den i form av teaserbilder de senaste veckorna, men i dag bjuder Italdesign på betydligt mer. De har nämligen släppt tre bilder som visar upp deras supersportbil som vi ännu inte känner till namnet.
Bilen, som bara ska byggas i fem exemplar, har en väldigt aggressivt form med kaross och andra komponenter i kolfiber. En hel del Lamborghini kan man skönja i formerna, men även Nissan GT-R.
484,7 centimeter mäter den från för till akter vilket gör bilen ungefär fyra decimeter längre än en annan italiensk supersportbil, nämligen Lamborghini Huracán.

Italdesign V10 02

En hel del Lamborghini-linjer men också lite Nissan GT-R, eller vad säger du?

På tal om Lamborghini Huracán, Italdesign bjuder på några fler uppgifter, bland annat att motorn är en 5,2 liter stor V10:a. De nämner ingen effektsiffra i nuläget men med tio cylindrar på totalt 5,2 liter är det inte svårt att gissa varifrån Italdesign har hämtat maskin – från Sant’Agata Bolognese, närmare bestämt från Huracán som har 610 hästkrafter.

En annan uppgift som Italdesign ger oss är accelerationssiffran och toppfarten. 0-100 km/h går tydligen på 3,2 sekunder, exakt samma siffra som för Huracán LP 610-4, och toppfarten ligger på över 330 km/h, det vill säga mer än Huracán.

På Genèvesalongen i mars får vi reda på mer fakta om bilen, bland annat vad den heter.

Italdesign V10 03

Denna diffusor skojar man inte bort.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer