Transportbilsmarknaden rör sig traditionellt sett lite långsammare än personbilssidan men nu visar Iveco framfötterna. Nya konceptbilen Iveco Vision visar hur framtidens små transportbilar kan se ut och fungera.

Volkswagens konceptbil Tristar snor åt sig mycket av uppmärksamheten på transportbilsmässan i Hannover men italienska Iveco ligger inte långt efter. De ställer nämligen ut konceptbilen Vision som är en framåtblickande studie.

Vision-konceptet har flera tekniska lösningar som känns självklara för framtiden. A-stolparnas konstruktion gör att de är ”osynliga” och ger bra sikt snett framåt och baktill finns en backkamera vars bild visas på en stor panoramaskärm i vindrutans överkant.

Iveco nämner drivlinan endast i förbifarten som en hybridlösning och fokuserar mer på vad som beskrivs som ett automatiskt lastningssystem. En budbilsförare som kör Ivecon ska kunna förlita sig på sensorer som identifierar objekten som ska lastas och ställer dem på optimal plats inne i lastutrymmet innan de spänns fast, vilket även det görs automatiskt. Hur systemet fungerar får vi tyvärr inte se.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer