Nya suvar och crossovermodeller svämmar över marknaden men Jaguar ska fortsatt tillverka sedaner och sportbilar. De kommer dock att ha utmanande former och nästa år kommer nya XJ med eldrift.

Trots rådande suv- och crossovertrend ska Jaguar fortsätta att leverera sportbilar och sedaner. Det bekräftade Jaguar Land Rovers nytillträdde designchef Julian Thomson under den pågående Frankfurtsalongen.

Jaguar har satsat hårt på suv-segmenete med modeller som E-Pace, F-Pace och eldrivna I-Pace men sedanerna XJ, XE och XF ska få uppföljare. Bilarna kommer inte ha traditionella former – tvärtom. Det är mer utmanande att bygga bilar som står ut, Jaguar ska vara annorlunda och nyskapande, menar Julian Thomson.

Jaguar XJ teaser 2020

Foto: Jaguar

Nya XJ ska presenteras 2020 och blir eldriven och en första så kallad teaserbild ser du ovan. Eldriften till trots ska modellen fortsätta att sättas samman i Castle Bromwich och inte i Österrikiska Graz som bygger I-Pace. Senaste generationen XJ, lanserad 2009, gick ur produktion den 5 juli i år och var då märkets minst säljande modell. Sista tiden såldes den enbart med dieselmotor.

Jaguar F-Type spion

Foto: Carpix

Uppdaterade F-Type på tyska Nürburgring i juli 2019.

Jaguar F-Type kommer snart i uppdaterad form, vår spionfotograf har fångat bilen under test på Nürburgring, men modellen kommer även den att leva vidare och komma i en ny generation.

– Världen styr inte bara mot suvar, vi behöver ”vanliga” bilar. Jag tror på det, säger Julian Thomson till Autocar.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer