Konceptbilen har redan visats. Den färdiga produkten, som till stora delar kommer att se ut som konceptet, har premiär i mars nästa år. Det har Jaguar bekräftat.

Det blir alltså bilsalongen i Genève i mars 2018 som blir skådeplatsen för Jaguars elbil I-Pace i produktionsklar kostym. Det har Jaguar bekräftat. Samtidigt meddelade de att själva marknadslanseringen äger rum strax efter uppvisandet på bilsalongen, först i Europa och lite senare under året i USA.

Detta besked innebär att Jaguar blir först av de så kallade premiumbilstillverkarna, inklusive Porsche, att lansera en elbil som konkurrerar med Tesla. Model X blir I-Pace huvudsakliga konkurrent, fram till det att Audi med flera släpper sina varianter.

Jaguar I-Pace

Foto: CarPix

Jaguar I-Pace visades upp som konceptbil i november 2016. Grundutseendet hos den kommer att kvarstå till produktionsversionen. Våra spionbilder har dock avslöjat att det blir lite förändringar, exempelvis en annan utformning på huven och detaljförändringar på sidorutorna.

Jaguar I-Pace Concept

Konceptbilen hade två elmotorer som levererade 400 hästkrafter vilket fick den versionen att avverka 0-100 km/h på fyra sekunder. Elmotorerna fick sin kraft från ett 90 kWh-batteri som sades ge upp till 50 mils körning enligt NEDC-körcykeln. Om denna drivlina kvarstår, eller om det kommer fler varianter, återstår ännu att se. I mars nästa år har vi svar på alla våra frågor.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer