Det är bara drygt en månad sedan Jaguar presenterade I-Pace, märkets första elbil. Men redan nu verkar det brittiska märket ha planer på att utöka I-Pacefamiljen.

Jaguar Land Rovers vd och tillika chef för dess specialavdelning Special Vehicle Operations, Hanno Kirner, avslöjar för brittiska Autocar att man tittar på möjligheten att bredda I-Pace-floran med flera specialversioner. Bland annat undersöker man ett ultralyxigt alternativ kallat SVA, en tuffare, än mer ”offroadig” SVX och framför allt en snabbare SVR-version.
Kirner säger till Autocar att inget är bestämt ännu men att företaget just nu utvärderar vad en elektrisk SVR-modell skulle kunna erbjuda – samt hur man ska använda tekniken för att få till den rätta SVR-känslan.

Vem vet, kanske kan man låna lite teknik från I-Pace-racingbilen som just nu har en egen tävlingsserie (bilen nedan)?

Jaguar I-Pace e-Trophy

Uttalandet om en I-Pace SVR kommer samma vecka som Jaguar presenterar storebror F-Pace i SVR-kostym på bilsalongen i New York. Enligt Autocar är även en E-Pace SVR i görningen.

Wayne Burgess, chefsdesigner med ansvar för Jaguars SVR-modeller, säger att han inte ser någon anledning till att Jaguar inte skulle göra fler prestandasuvar. Bland annat pekar han på Range Rover Sport SVR:s popularitet.

– Jag gissar att det finns en kunder som är intresserade av den här typen av bilar – titta bara på hur populär Range Rover Sport SVR är. Den bilen visar att det går, och kombinationen av prestanda och praktikalitet har definitivt sin plats, säger Burgess till Autocar.

Håller du med?


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - obegränsad läsning för endast 99 kr/mån

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Tillgång till alla tester i vårt digitala arkiv

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Sänk dina bilkostnader! Bilekonomi och svar på juridiska frågor

Avsluta prenumerationen när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer