Jaguar återvänder till Nürburgring för att slå sitt eget rekord. Och det med Jaguar XE SV Project 8 som snart går ur produktion. Se hela varvet här!

Jaguar är XE är den snabbaste fyrdörrarssedanen. I alla fall om man har nordslingan på tyska Nürburgring som referens. Redan 2017 slog Jaggan tiden som Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio satt på banan – med hela elva sekunder. Nu har man återvänt och putsat till sina egna siffror. Rekordet lyder nu 7 minuter och 18,361 sekunder och inte 7 minuter och 21,23 sekunder som tidigare.

I samma veva passade man på att köra hela bansträckningen på 20,832 kilometer och klockades då för 7 minuter och 23,164 sekunder.

Vincent Radermecker Jaguar

Foto: Jaguar

Rekordet sattes åter med med specialversionen XE SV Project 8 och med belgaren Vincent Radermecker (bild ovan) bakom ratten som även varit med om att utveckla bilen i fråga. På fälgarna satt däck av typen Michelin Pilot Sport Cup 2 R.

Bilen är fyrhjulsdriven och har en kompressormatad femliters V8 på 600 hästkrafter under huven. Sugen? Skynda då på. Bilen går ur produktion i år och har en prislapp på från 149 995 pund (cirka 1,74 miljoner kronor) i Storbritannien.

Hela rekordvarvet kan du se på klippet nedan.

 


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer