Jeep Gladiator uppskrämd till över tusen hästar

Jeeps nya pickup Gladiator är inget under av muskelbygge, inte alls. Men när V6:an ersätts med en trimmad Hellcat-V8 och bilen får namnet Hennessey Maximus 1000, då blir det annat ljud i skällan.

Det var väldigt låga odds på att Texas-trimfirman Hennessey skulle sätta klorna i Jeep Gladiator. Den 5,54 meter långa pickupen, som hade premiär i Los Angeles i julas, har fått se sin 3,6-liters Pentastar-V6 på 285 hästkrafter 352 newtonmeter plockas ur för att ersättas med den Hemi-V8 på 6,2 liter som vi normalt hittar i Dodge Challenger SRT Hellcat. Men några 717 kompressormatade originalhästar nöjer sig inte Hennessey med, de har förstås trimmat den ”en aning”. 1 014 hästkrafter och 1 265 newtonmeter ger maskinen efter Texas-modifieringarna.

Hennessey Maximus 1000 (Jeep Gladiator)

Efter förvandlingen lystrar bilen till namnet Hennessey Maximus 1000 och innehåller utöver motoruppgraderingen en hel del annat så som 20-tums offroad-hjul, förbättrad hjulupphängning som dessutom kan höjas 15 centimeter, nya stötfångare, skyddsbåge i fronten, LED-ljusramper, nytt avgassystem och specialinteriör i läder.

Hennessey Maximus 1000 (Jeep Gladiator)

24 exemplar ska byggas och vill du ha en får du kvickt höra av till Hennessey Performance som vill ha 200 000 dollar för besväret. I svenska pengar blir det 1 910 000 kronor. I priset ingår en basutrustad Jeep Gladiator som sedan förvandlas.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer